Alegerea aparatului

Puteţi închiria trei modele de aparate pentru măsurători individuale:
1. M480836 – RF/HF (50 MHz - 3,5 GHz)specificaţii tehnice
2. M480826 – LF (30 Hz - 300 Hz) - specificaţii tehnice
3. M480846 – RF/HF – (10 MHz - 8 GHz) - specificaţii tehnice
Pentru o alegere potrivită, înainte a de a plasa comanda pentru un aparat, stabiliţi tipul surselor de monitorizat şi banda lor de frecvenţă. Uneori este suficient să ştiţi dacă o sursă emite în LF sau RF, deoarece aparatele de mai sus au o bandă de detecţie destul de largă. Ideal este să ştiţi cât mai exact frecvenţa sursei sau cel puţin un interval al acesteia; puteţi afla aceste informaţii studiind specificaţiile tehnice (manual, fişă tehnică, descriere) ale aparatelor/instalaţiilor de monitorizat (de multe ori, printr-o căutare pe internet după marcă şi model, găsiţi şi datele tehnice). Dacă tot nu sunteţi sigur ce aparat vă trebuie, ne puteţi contacta pentru suport (e-mail la adresa support[at]infarom.ro, cu subiect ‘suport alegere aparat EMF’).

Comandă

Pentru comandă, completaţi şi trimiteţi formularul de mai jos, la care ataşaţi o copie scanată a cărţii dvs. de identitate. Dacă pe verso există o viză de reşedinţă neexpirată, copia trebuie să conţină şi această viză (se trimite sub forma unui singur fişier, PDF sau JPG). Numele solicitantului trebuie să fie acelaşi cu numele din cartea de identitate, iar adresa de expediţie trebuie să fie aceeaşi cu adresa de domiciliu sau cu cea de reşedinţă. În urma comenzii veţi primi un mesaj de confirmare cu suma care trebuie achitată, datele plăţii şi contractul de închiriere. Contractul trebuie printat, semnat olograf, scanat şi returnat (un singur fişier, PDF), la adresa comenzi [at] infarom.ro . Click aici pentru a descărca modelul de contract.
Pe perioada de închiriere, puteţi face măsurători în număr nelimitat şi vă puteţi cupla cu o altă persoană pentru a împărţi cheltuielile, însă beneficiarul şi cel care răspunde contractual pentru aparatele închiriate este semnatarul contractului.

Expediţie şi returnare

Aparatul (aparatele) se expediază la adresa indicată odată ce plata şi contractul semnat au fost recepţionate. Expediţia se face prin curier (Fan Courier, recomandat şi pentru returnare). Costul expediţiei (tur-retur) este în sarcina solicitantului şi se achită direct la curier. Aparatele sunt însoţite de: cutie protecţie, baterie, manual utilizare, fişe date măsurate şi set de instrucţiuni pentru măsurare şi interpretare date, împreună cu anexele necesare, inclusiv tabelele ICNIRP cu intervalele de valori admise. Perioada de închiriere efectivă se calculează după data şi ora de primire, respectiv predare, de la/către curier, conform înregistrărilor acestuia, în baza numerelor AWB. Depăşirea perioadei de închiriere achitate se tarifează cu tariful unitar pe zi, indiferent de fracţiunea de timp depăşit.

Tarife

Tarifele unitare de mai jos sunt pentru o zi (24 de ore):
150 RON / zi pentru aparatele 1 sau 2
250 RON / zi pentru aparatul 3

La închirierea a mai mult de un aparat, tarifele se cumulează.

Interpretare date

Pentru măsurătorile ambientale sau de proximitate ale surselor cu frecvenţe cunoscute, estimate sau aproximate prin intervale, documentaţia primită conţine instrucţiunile de calcul şi interpretare adecvată relativ la tabelele cu intervalele de valori admise ICNIRP. Dacă totuşi nu vă descurcaţi cu aceste instrucţiuni, ne puteţi transmite datele, pentru a efectua calculul şi interpretarea.
Tariful unitar pentru interpretarea datelor măsurătorilor pentru surse cunoscute (opţional) este 30 RON / fişă măsurătoare.
Pentru măsurătorile ambientale vizând expunerea simultană la mai multe surse cunoscute şi necunoscute, interpretarea datelor se face prin algoritmul optimizat probabilistic Infarom.
Tariful unitar pentru interpretarea optimizată a datelor măsurătorilor la expunerea simultană la mai multe surse, in condiţii de incertitudine, (opţional) este 50 RON / fişă măsurătoare.
Puteţi solicita interpretarea datelor oricând, urmând să trimiteţi fişa (fişele) cu datele măsurătorii; este recomandabil ca solicitarea să fie făcută în perioada de deţinere a aparatelor, pentru ca măsurătoarea să fie eventual corectată la sugestia noastră.

 

Formular comandă închiriere aparat EMF

 

Odată ce aveţi datele măsurătorii şi aţi completat fişa măsurătorii în formatul furnizat de Infarom, puteţi solicita interpretarea datelor, prin formularul de mai jos.
Fişa completată se încarcă sub forma unui scan (PDF sau JPG) după modelul primit în setul de instrucţiuni de măsurare sau în format de formular DOC. Click aici pentru a descărca fişele-formular DOC.
Pentru fiecare măsurătoare în parte (asociată unui punct al locaţiei monitorizat), se completează câte o fişă şi se trimite un formular separat.
Clienţii care execută măsurători cu alte aparate pot solicita serviciul de interpretare date folosind aceeaşi fişă-formular DOC, după ce au citit şi aplicat setul de instrucţiuni de măsurare.

 

Formular comandă interpretare date măsurătoare EMF

 

Cumpără un aparat

index »